Organiseer een actie

 Afbeelding kom in actie buttonHou jij van een sportieve uitdaging of barst je van de creatieve ideeën? Help ons dan mee en zet je in om onze doelstellingen te bereiken en het 22Q11 Syndroom nog meer op de kaart te zetten.

Zonder jullie hulp en steun is dit niet mogelijk.

 

Elke vorm van aandacht is van enorm belang en de Stichting kan dit werk alleen voortzetten met jouw hulp. Dus ben jij die superheld die in actie komt voor Stichting Steun 22Q11? Elke opgehaalde euro of elke vorm van aandacht is voor ons zeer waardevol, want daarmee kunnen we helpen door het verkrijgen van meer awareness, het stimuleren van praktijk- en wetenschappelijk onderzoek, het organiseren van lotgenotencontactdagen en het ontvangen van tastbare hulp, zoals bijvoorbeeld de dierondersteunde coaching- en therapiesessie bij Stichting Hulphond. Zonder jullie steun is dit niet mogelijk.

Er zijn veel creatieve en leuke manieren om geld op te halen of aandacht te vragen. Alleen of met een collega, met je familie of vrienden, of met de teamleden van je sportclub. Doe mee als particulier of als bedrijf. Denk samen na over een leuke, originele, actieve of sportieve actie. Er zijn enorm veel mogelijkheden, doe iets wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt en inspireer anderen om met jou mee te doen.

Er zijn heel veel mogelijkheden en ideeën om een actie op te zetten en alle hulp en aandacht wordt enorm gewaardeerd.

 

Wat zou je bijvoorbeeld voor ons kunnen doen?

 • Sportscholen benaderen om de sportcampagne uit te hangen.
 • Kijken naar bedrijven in je kennissenkring of omgeving en vragen
  of ze lid van de Club van 100 willen worden.
 • Donateur/Steunpilaren werven voor de Stichting.
 • Ben je lid van of ken je iemand bij de Rotary Club bij je in de buurt, vraag dan eens of jij of iemand van ons langs mag komen om te vertellen over het 22q11 syndroom.
 • Kijk eens bij je sportclub/school, supermarkt of winkelcentrum in de buurt of zij akkoord zij met gaan met het plaatsten van een kledingcontainer waar ons logo op komt te staan. Zichtbaarheid voor de Stichting en we krijgen een percentage van de inkomsten. Containers worden geplaats door Climpex, een professioneel inzamelingsbedrijf dat landelijk opereert.
 • Is jouw gemeente vergunningsvrij dan kunnen we ook daar een huis aan huis kledinginzameling doen. Er wordt dan een sticker met ons logo/campagne erop huis aan huis bezorgt. Indien je dat voor jou gemeente zou willen dan kunnen wij samen met Climpex kijken of dit mogelijk is.
 • Start een actie via ons nieuwe onlineplatform van Do Support om geld in te zamelen. Zie ook de bijlage met ideeën om een actie te starten, sommige zijn momenteel niet coronaproof maar die tijd komt vast en zeker weer. Indien nodig helpen wij je met het aanmaken van je pagina.
 • Wordt actief en doe mee met de evenementen die de Stichting organiseert om geld in te zamelen en benader hiervoor ook je kennissen en familiekring.
 • Benader mensen in je omgeving en vraag of zij willen helpen. Hetzij met het benaderen of werven van, of met het voeren van een actie.

 

Hoe start je een inzamelactie?

Ga naar ons onlineplatform Do support via deze link : https://www.dosupport.nl/organisaties/stichting-steun-22q11/

Je komt dan uit op de organisatie van Stichting Steun 22Q11. Je hebt twee mogelijkheden op dit platform: maak een eigen actie aan of sluit je aan bij een bestaande actie. Wij helpen je graag aan promotiemateriaal en informatie.

Misschien heb je vraag of een ander leuk idee. Neem dan gerust contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie zie voorbeelden van leuke acties en tips hieronder.

Alleen samen kunnen we weer een grotere stap zetten naar meer bekendheid en begrip, we hopen vele mooie initiatieven te zien.

Alvast enorm bedankt!

Team Stichting Steun 22Q11

Actie aanmaken in 7 stappen LR

 

Voorbeelden van leuke acties en evenementen die je kunt organiseren om geld in te zamelen.

Organiseer een rommelmarkt.
Verkoop kleding die je niet meer draagt, spullen die je niet meer gebruikt, etc. etc.!


Lege flessen ophalen. Ga langs de deuren in de buurt en haal lege statiegeld flessen op. Bij de supermarkt kun je deze inleveren. Stort het geld vervolgens zelf op jouw actiepagina of direct op het project dat je er graag mee wil steunen. Misschien wil je lokale supermarkt je hier nog wel een handje bij helpen. Vraag de bedrijfsleider of je een bus naast de flessenmachine mag staan zodat iedereen zijn/haar statiegeldbonnetje aan jouw project kan doneren!

Verjaardagsdonatie. Vraag familieleden om bij een verjaardag of feestdag (bv. kerst, Moederdag of Vaderdag) een donatie te geven in plaats van een cadeautje.

Hardlopen/ fietsen/zwemmen/wandelen, etc. Er zijn in Nederland meer dan 600 loopevenementen per jaar. Daag jezelf en loop 5, 10 of misschien wel een marathon om geld op te halen voor jouw sportclub. Doe bijvoorbeeld mee aan de Dam tot Damloop (16 km), ga voor een (halve) marathon of organiseer zelf een sponsorloop. Vraag aan mensen in je omgeving of zij jou willen sponsoren als je hieraan meedoet.

Benefietwedstrijd. Organiseer met je (voetbal- korfbal- basketbal- volleybal- of trefbal-) team een benefietwedstrijd. Vraag bijvoorbeeld de supporters een bedrag per doelpunt te doneren. Tip: maak ook bij een teamactie per persoon een eigen actiepagina aan. Onze ervaring leert dat de totale donaties dan hoger liggen!

12 inch race. Wat begon als een grap, is uitgelopen tot een jaarlijks succesvol evenement waar ruim 20.000 bezoekers op af komen. Tijdens de “12 inch race” rij je op de kleinste kinderfiets met luchtbanden van Delft naar Pijnacker. De ludieke outfits maakt dit evenement tot een schitterend spektakel om met je team aan mee te doen.

Restaurant. Tover je huis (of die van je ouders, vriend, vriendin, oma) een avond om in restaurant. Kook de sterren van de hemel en leg je gasten in de watten. Hoe meer jouw gasten genieten, hoe hoger de opbrengst voor jouw club is! Ruil het huiskamerdiner in de zomermaanden in voor de Buurt BBQ! Aan het einde van de avond kun je met de pet rond voor jouw goede doel!

Heitje voor een karweitje. Een ouderwets heitje voor een karweitje werkt nog altijd. Haal met simpele klusjes geld op voor jouw actie. De hond uitlaten, dieren verzorgen, onkruid wieden, auto’s wassen, de barbecue schoonmaken, een middagje helpen in de keuken, het gras maaien, kortom een heitje voor een karweitje. Bij jou in de buurt zijn er vast wel klusjes zoals deze te doen. Vraag in ruil een donatie op je actiepagina. Wie weet kun je hulptroepen optrommelen in vorm van broertjes, zusjes, buurtkinderen, neefjes of nichtjes. Reken maar dat het een super gezellige middag wordt!

Optreden met muziek/dans/cabaret Gebruik je talent om geld op te halen! Speel je gitaar, zing je, of misschien wel allebei, vermaak mensen hiermee op straat, bij de club of binnen je familie en vriendenkring en vraag er een kleine bijdrage voor de projecten van de sportclub voor. Dit is natuurlijk ook leuk om samen te doen! Denk ook eens aan een huiskamerconcert.

Koekjes/(cup)cakes/oliebollen bakken Kun jij als geen ander koekjes, (cup)cakes, taarten of oliebollen bakken? Of ken je een goed recept voor koekjes of andere lekkere hapjes? Sluit jezelf een middagje op in de keuken en bak je favoriete zoetigheden. Deze kun je verkopen op je school of werk, langs de deur of op je (sport)vereniging. Geef ook een voorraadje mee aan je partner, vader, moeder, vrienden, broer, zus en vraag of ook zij aan de slag gaan voor je! Het geld dat je ophaalt kun je op je actiepagina bij de rest van de donaties zetten. Succes gegarandeerd!

Foto’s maken Vind je het leuk om foto’s te maken? Pak dan je camera en loop eens een dag rond op de sportclub. Zet je foto’s online en vraag mensen foto’s te kopen of te doneren. Altijd leuk om eens een keer foto’s te hebben van je wedstrijd of een echte teamfoto!

Movember/Kaal scheren/Haar doneren Laat staan die snor en doe mee aan movember! Of vraag mensen geld te geven om jou met een kaal hoofd te zien. Liever lang haar? Laat het groeien totdat je het kunt doneren aan het goede doel. Het geld voor jouw project zamel je natuurlijk in via jouw actiepagina.

Weg met die ongezonde gewoontes! Gek op chocola? Verslaafd aan koffie? Drink je veel alcohol? Rook je veel? Ga de uitdaging aan om je favoriete eten/drinken te laten staan in ruil voor donaties. Zelf wat kilo’s kwijtraken en ook nog geld inzamelen voor jouw goede doel? Dat is toch een winwin situatie. Zet jouw strijd tegen de kilo’s in om zoveel mogelijk geld op te halen. Doneer per kilo of als het streefgewicht is bereikt. Tip: geef een feestje waarin jouw favoriete eten centraal staat als je actie is voltooid.

Exit smartphone Ben jij iemand die vergroeid is met je smartphone? Sta jij erom bekend dat je altijd binnen 15 seconden terug Whatsappt en begint te zweten als de batterij dreigt uit te vallen? Dan is het een leuk experiment om een tijdje telefoonloos door het leven te gaan. Hebben je vrienden er geen vertrouwen in? Dan zijn ze vast niet bang om een hoog bedrag per dag in te zetten op deze bijzondere actie!

Vloek/Stopwoordenpotje Worden anderen helemaal gek van dat gevloek/die stopwoorden van jou? Dan is dit een idee! Zij willen vast wat geld doneren als jij het bijvoorbeeld een week/maand lang volhoudt om niet te vloeken of je stopwoord te gebruiken

 

Tien tips om actie te voeren voor de Stichting op het Do Support platform.

Tip 1 Maak de actiepagina jouw pagina. Een actiepagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Upload wat foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. En vertel waarom jij de actie bent gestart. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om deze actie te starten. Heb je hierbij hulp nodig dan kunnen wij je helpen.

Tip 2 Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden. Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

Tip 3 Zet de link van je actiepagina onder al je mails. Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.

Tip 4 Mondeling overtuigen en met hulp van mobiel. Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren. Bookmark je actiepagina in je internetbrowser van je mobiel.

Tip 5 Stuur WhatsApp & sms-berichten. Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is...

Tip 6 Plaats regelmatig updates op Facebook, Twitter en/of LinkedIn De actiepagina kan je op verschillende manieren delen via social media. En vertel op je Facebook, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling…Voorbeelden van statusupdates: • Als je meedoet aan een sportevenement: vertel wat over je voorbereidingen. • Bedank mensen in het openbaar elke keer als je een donatie krijgt. Doordat anderen dit zien zullen ze eerder geneigd zijn om dit ook te doen. Echt, het helpt!

Tip 7 Plaats nieuwsberichten op je actiepagina en deel deze. Op je actiepagina kan je eenvoudig nieuwsberichten zetten. En vergeet niet om je bericht daarna te delen via Facebook, Twitter en/of LinkedIn (zie tip 6).

Tip 8 Betrek je donateurs bij je eindsprint! Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.

Tip 9 Benader bedrijven om je te sponsoren. Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.

Tip 10 Hou vol: blijf mensen herinneren! Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint! Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaaltje bij? Laat het ons weten. Stuur een berichtje en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze social-media-kanalen.

 

 

Keurmerken
ANBI logoLogo_Erkend_Goed_Doel_RGB.png
Doneer
22Q11 doneer
Nieuwsbrief

Wilt u via onze nieuwsbrief op de hoogte blijven over Stichting Steun 22Q11? Schrijf u dan nu in en u ontvangt dan onze nieuwsbrief per e-mail. Stichting Steun 22Q11 respecteert uw privacy. Uw gegevens worden alleen gebruikt door de stichting en u kunt zich ten alle tijden weer uitschrijven.

Invalid Input

Anti-spam

Invalid Input